2.What attracted the writer to the shop?
A.The lack of a sign or name.
B.The fact that it was nearby.
C.The empty window display.
D.The light coming from inside.
3.The writer found the stock in the front of the shop__________.
A.of top quality
B.of good value
C.difficult to get at
D.badly displayed
4. What was unusual about the way the woman looked at him?
A.It made him feel self-conscious.
B.She was happy to stare at him.
C.She seemed to know him well.
D.It made him want to look away.
5.The writer disliked the back room because__________.
A.there was hardly anything in it
B.she had ordered him to go there
C.he saw nothing he really liked
D.it was too dark to look around
答案與題解:
1. B 本題的問題是:為什么作者想要離開賓館?由本文第一段第一句可以得出答案。在賓館是十分無聊的,最后一句也寫出作者不顧天氣不好而想要出去走走,A,C選項錯誤,D選項未提及。
2. D 本題的問題是:是什么吸引作者到那個商店?由第二段中間“there was an appealing glow inside.” 可以得出答案。A,C選項不切題。D選項未提及。
3. A 本題的問題是:作者發現在小店前面存放的物品是怎樣的?從第三段對于物品的詳細描述可以得出答案。“ On one wall there hung three hand-stitched American quilts that were in such wonderful condition they might have been newly-made. I came across tin toys and antique furniture, and on the wall in front of me, a 1957 Stratocaster guitar , also in excellent condition.”
4. C 本題的問題是:那個女人看他的方式有什么不同?由第四段最后一句“I was fascinated by the experience of her looking straight into me, and by the feeling that I was neither a stranger, nor strange, to her.”有一種似曾相識的感覺。
5.C 本體的問題是:作者不喜歡后屋的原因?從文中的第六段和第七段可以得出結論,他認為沒有什么他真正喜歡的東西。“It was also obvious that it must have taken years, decades, to collect so much rubbish, so many old documents arid papers.”“I noticed some old books, whose gold lettering had faded, making their titles impossible to read. They look interesting, I said, with some hesitation.”