45 What could be the message of the passage?
A. Giving up hope means giving up happiness.
B. Letting go of hope is at times a better choice.
C. Hope is what makes people move on.
D. Hope frequently gets in the way of happiness.
參考答案:
第4部分:閱讀理解
第一篇
31.D [解析]由第一段的People in the United States consume more than twice the recom. mended amount of salt,raising their risk flor high blood pressure,heart attacks and strokes,government health experts said on Thursday.可知,A、B、C都出現了,因此選D.
32.C[解析]由第二段中…would benefit from a lower-salt diet of no more than 1,500 mgper day和第五段中…should be consuming no more than 1,500 mg of sodium per day…可知,每天鈉的攝入量不應超過1500毫克。因此選C.
33.D[解析]文章第三段說到People who adopt a heart-healthy eating pattern that includes a diet low in sodium(鈉)and rich in potassium(鉀)and calcium(鈣)can improve theirblood pressure,因此D是正確答案。
34.B [解析]第五段提到…they are black or over the age of 40-which are consideredhigh-risk groups,因此選B.
35.D[解析]第七段說Most of the sodium eaten comes from packaged,processed and restaurant foods.因此選擇D.
第二篇
36.C [解析]從第二段最后一句話可知,中日兩國民眾普遍認為兩國之間的關系很重要。
37.B[解析]第三段明確表示,論壇的宗旨是為了增進兩國之間的溝通和理解。
38.D [解析]第五段中說本年度普通中國人和大學生中對日本印象較好的人所占比例分別為35.7%和45.2%,分別比上一年度增長5.5個百分點和2個百分點,因此可以計算出去年普通中國人和大學生對日本持積極態度的百分比分別為30.2%和43.2%。
39.B[解析]第八段列出了阻礙中日關系正常發展的主要障礙,分別是領土爭端和歷史問題,后者包括南京大屠殺和日本領導人參拜靖國神社。貿易摩擦則沒有提及。
40.C [解析]從倒數第二段提供的數據可知,中日兩國大多數人認為民間交往是促進兩國關系發展的重要途徑。
第三篇
41.D [解析]第二段的最后一句sometimes,if hope makes people put off getting on withtheir life,it can get in the way of happiness.有時候,如果希望使人們不能適應自己的生活,那么希望就會阻礙幸福。也就是說,當人們能適應自己的生活時,就會更幸福。第五段也提到We think they weree happier because they got on with their lives. 因此選D.
42.B [解析]第三段說…studied patients who had Dew colostomies…,colostomy是結腸造口手術。因此B是正確答案。
43.A [解析]第五段說覺得幸福的那組"we think tlaey were happier because they got onwith their lives."第六段說不幸福的那組"They contrasted their current life with the life they hopedto lead,and didnt make the best of their current situation."因此覺得幸福的原因是A.
44.B [解析]答案所在段是第六段"The other group was waiting for tIleir colostomy to bereversecl."he added."Tlaey contrastecl their current life with the life they hoped to lead,and didntmake the best of tlaeir Current situation."由此可見,不幸福的原因是B.
45.B [解析]該題目是文章主旨題。本文的中心是說希望不一定都能帶來幸福,要能面對現實,適應不幸,才會更幸福。A和c都與本文主旨不符。D中frequently(經常地)使用不當。B符合本文主題。