3. What people are more likely to develop eye cataracts?
A Fairer-skinned people B. Darker-skinned people
C People living near the equator D People living near the poles
4. All of the following articles may use some chemicals unfavorable for the preservation of ozone layer except ____
A. aerosols B. refrigerators
C. pesticides D. medicines
5. The phrase “for good” in the last paragraph can be best replaced by ___.
A permanently B. correctly
C largely D well
答案與解析:
1. 分析文章標題:Dangerous(危險的) sunshine(陽光) to(對于) children
文章中將分析什么樣的陽光會給兒童造成傷害
2. 直接解題:
1.Why does the risk(風險,冒險) of developing(發展, 研制, 患(病)) skin cancers (皮膚癌)in children(兒童) become greater and greater(越來越大)?
A Because they pay little attention to (很少關注...)their skin health(健康).
B Because they are short of (缺少...)physical training(體育鍛煉)
C Because the earth’s protective(保護性的) ozone(臭氧) layer(層) declines(下降,衰退, 拒絕) year after year(年年)
D Because the earth (地球) is getting(變得) warmer and warmer(越來越熱)
1.C.細節題。 利用問題句中的細節信息詞(skin cancers)和備選項中的細節信息詞(physical training, ozone layer, the earth)共同作為答案線索, 在文章中查找答案相關句:
Two United Nations(聯合國) agencies(機構,代理處) warned(警告) on Tuesday(星期二) that children are most(非常, 很,最) at risk of (位于...的危險中)developing(患) skin cancers as a result of (因為)the long-term(長期的) decline in (在...方面的衰退)the earths protective(保護性的) ozone layer(臭氧層). The agencies,the World Health Organization(WHO) and the UN Environmental Programme(UNEP),issued the warning as they launched a global programm aimed at altering schools to the dangers of exposure to the sun.
答案相關句(第一段第一句)說:聯合國的兩個機構警告說“由于地球臭氧層的長期衰退而造成兒童患皮膚癌的風險增大” , 因此C是答案。
2. How many (多少)people die from (死于)skin cancers (皮膚癌)including (包括)melanoma(惡性黑色素瘤) all over the world (全世界) every year(每年)?
A an average(平均數, 平均) of 66,000
B approximately(大約) 130,000
C about(大約/副詞) 196,000
D between(在...之間) 2,000,000 to 3,000, 000
2.A. 細節題。利用問題句中細節信息結構(skin cancer, melanoma, all over the world, every year)及備選項中特征詞(數字)共同作為答案線索,在文章中查找答案相關句:
(第一題答案相關句)Two United Nations agencies warned on Tuesday that children are most at risk of developing skin cancers as a result of the long-term decline in the earths protective ozone layer. The agencies. the World Health Organization(WHO) and the UN Environmental Programme(UNEP),issued the warning as they launched a global programm aimed at altering schools to the dangers of exposure to the sun.
"As ozone depletion becomes more marked, and as people around the world engage more in sun-seeking behavior, the risk of health complications from overexposure to ultra-violet radiation is becoming a substantial public health concern, ”said WHO Director-general Lee Jong-wook. By reducing the time children and adolescents are exposed to direct sunlight, he said “We can substantial]y reduce the risk of contracting skin cancers, cataracts and other conditions which might only appear much later in life.”